Vi är likadana inuti

Främlingsfientlighet, rasism och nazism. Jag mår illa när jag hör orden och dess vidriga betydelse.

Jag tycker det är fel att generalisera och att inte värdesätta människovärdet. Någonting har uppenbarligen blivit fel när folk på riktigt tror att vi människor är olika smarta och har olika värde bara för att vi har olika hudfärg. Svarta, vita, bruna eller beigea? DET SPELAR INGEN ROLL FÖR VI ÄR PRECIS LIKADANA INUTI.

Hur ska ett parti kunna leda ett land eller en kommun när de inte värdesätter alla sorters människor? För ja, det är precis vad vi är. Människor. Vare sig du är från Danmark, England, USA eller Kina. Ett sånt parti kommer inte att kunna styra Sverige då de står för sådana fruktansvärda åsikter.

Vill vi ha en värld då vi inte är välkomna att bo vart vi vill? Att inte kunna flytta till våra drömmars land endast för att det styrande partiet där är främlingsfientligt och tycker att vi är sämre än landets egna befolkning. Ska vi förbjudas att komma till ett land där det råder fred, när vi flyr från ett krig?
Ska vi behöva vara som träd, inte ha förmågan att kunna flytta på oss? När vi egentligen är lika fria som fåglar och kan åka vart vi vill, i hela vida världen. Vill vi bli bemötta som smuts och bli misshandlade, trakasserade och smutskastade bara för att vi inte kommer från samma ställe och för att vi har olika färg på huden? Om nazismen och rasismen i Sverige, Europa och världen fortskrider så kommer det att bli så.

Låt människor vara människor och värdesätt varje människa. För svart, brunt, beige och vitt är bara färger. Ingenting annat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s