Jag behöver inte kunna allt om cannabis för att få ha en åsikt om det.

Min vän Sofia skrev ett inlägg på sin blogg om droger. Här kan ni läsa det: http://sofiiabengtsson.devote.se/blogs/28562203/det-raecker-nu-hoerni.htm#WriteComment

Efter det inlägget fick hon kommentarer om att hon inte fattade någonting. Mogna kommentarer som att pizza också är farligt. Att hon borde vakna upp.
Men vet ni vilka som borde vakna upp? Det är fan ni som kommenterar.

Ingen behöver kunna allting om cannabis för att få ha en åsikt om det. Kanske räcker det med att ha sett människor som mått så fruktansvärt dåligt för att ha brukat cannabis eller andra droger? Som har förändrats? Som ger upp allting i livet för att få röka en spliff. Man behöver inte ens ha sett sådana människor för att få ha en åsikt om det.
Alkohol och tobak kan också ses som en drog, men påverkar tillnärmelsevis inte lika mycket som att knarka/röka på gör. Dessutom så är alkohol lagligt, det är inte narkotika. Säga vad man vill om lagstiftningen, men det är olagligt. Det är olagligt precis som att köra rattfull, råna en bank eller att våldta någon. Det är också olagligt. PRECIS SOM ATT BRUKA CANNABIS.

Här är till er som säger att det inte är farligt. Är det någon som borde läsa på så är det fan ni som säger att det är bra. Inte vi, för vi vet att det är farligt. Det måste man inte vara Einstein för att förstå.

När cannabisruset är borta finns fortfarande cannabinoiden THC kvar i kroppen. Den är fettlöslig och kan, beroende på hur mycket och ofta man rökt, lagras i kroppens fettvävnad i flera veckor. På så sätt kan hjärnan fortsätta att påverkas efter att ruset är över.

Kroppen – och framför allt hjärnan – kan påverkas på många sätt av långvarigt cannabismissbruk.

Här följer några exempel:

 • Missbruk försämrar förmågan att använda hjärnan och att reflektera över sig själv. Det gör att psyket utvecklas långsammare och för känsliga människor finns risken för psykisk sjukdom. Hos tonåringar kan den psykiska mognaden och den viktiga frigörelseprocessen gå långsammare och försenas vilket anses vara farligare än de fysiska skadorna.
 • Korttidsminnet och förmågan till logiskt tänkande blir sämre.
 • Hormonbalansen kan påverkas hos både män och kvinnor (för ungdomar kan det innebära att kroppen inte utvecklas normalt).
 • Cannabisrökaren löper ökad risk att få cancer i luftvägarna (lungor, munhåla, svalg, hals), kronisk bronkit och andra lungsjukdomar. Tjäran från cannabisrök innehåller minst 50 % större mängd av cancerframkallande ämnen jämfört med tobakstjäran.

Det här är inte taget från den otroligt säkra källan Flashback utan från, http://www.fhi.se/ samt http://www.can.se/.
Så snälla någon, innan ni kritiserar någon för dess åsikter. Läs på lite :)
Tack för mig!

Annonser

10 reaktioner på ”Jag behöver inte kunna allt om cannabis för att få ha en åsikt om det.

 1. R skriver:

  Cannabis är medicin, varför tror du att man forskar och börjar utveckla fler mediciner av växten? Seriöst har du ingen koll på vad som händer i världen eller? Dina källor är inte trovärdiga för övrigt, läs riktig forskning i ämnet först.

 2. Kalle Kanin skriver:

  Hej!
  för att svara på exemplena.. Tänk på att
  1. Det är skillnad på bruk och missbruk. En missbrukare har självfallet gått för långt i sitt bruk och behöver hjälp.
  2. Att korttidsminnet och förmågan till logiskt tänkande blir sämre är givet. Det är en del av ruset, likt alkohol. Korttidsminnet och det logiska tänkandet är påtagligt försämrat efter en flaska vodka eller ett par bärs också.
  3. Ungdomar ska inte röka, det är som det står skrivet att det kan hämma personens utveckling. Jag tror inte cannabis-förespråkare förespråkar att röka på i tidig ålder. Denna person är i sådana fall en idiot.
  4. Mitt senaste intag av cannabis var i form av kakor. Således ökade inte chansen av att få cancer då det inte röktes. Röker man det (på vanligt vis, inte med exempelvis en vaporizer) så får man i sig större mängder cancerframkallande ämnen jämfört med cigg.

  I det stora hela är dock cannabis ganska harmlös jämfört med andra droger, även alkohol.

  Du/Ni behöver inte kunna allt om cannabis för att ha en åsikt om det. Men tjuter ni med era åsikter kommer ni få svar från folk som kan lika mycket, men som står på andra sidan stängslet ;P
  En bra grund att stå på för att diskutera ett ämne är att kunna så mycket som möjligt om det ämnet.

 3. Viktor skriver:

  Hej, självklart har alla rätt att säga vad man vill om vad man vill, men ska man kalla något för sanning, bör man ha väldigt säker fakta på sin sida. Annars kommer man få mothugg, både sakligt och tyvärr också från skrikiga idioter, sånna finns det tyvärr för många av överallt.

  Ja Cannabis är olagligt, men det är även illegal nerladdning och att skjutsa / bli skjusad på cykel, det har du aldrig ägnat dig åt förstår jag? :)
  Och till skillnad från att köra bil full(eller hög för den delen), mörda, råna och våldta sa skadar det ingen annan om jag vill röka på eller inte.
  ”Här följer några exempel:”

  ”•Missbruk försämrar förmågan att använda hjärnan och att reflektera över sig själv. Det gör att psyket utvecklas långsammare och för känsliga människor finns risken för psykisk sjukdom. Hos tonåringar kan den psykiska mognaden och den viktiga frigörelseprocessen gå långsammare och försenas vilket anses vara farligare än de fysiska skadorna.”
  Delvis sant, forskning visar att ungdomar som brukar cannabis ofta kan få bestående kognitiva problem, så självklart ska Cannabis säljas på systemet till folk över 20, och inte till ungar som idag av icke allt för nogräknade langare.

  ”•Korttidsminnet och förmågan till logiskt tänkande blir sämre.”
  Under ruset ja, men när man nyktra till är det inget bestående.
  ”•Hormonbalansen kan påverkas hos både män och kvinnor (för ungdomar kan det innebära att kroppen inte utvecklas normalt).”
  Detdär har avfärdats av brittiska och amerikanska fortskare, men även om det vore sant, vill vi ha en 20 års åldersgräns.

  ”•Cannabisrökaren löper ökad risk att få cancer i luftvägarna (lungor, munhåla, svalg, hals), kronisk bronkit och andra lungsjukdomar. Tjäran från cannabisrök innehåller minst 50 % större mängd av cancerframkallande ämnen jämfört med tobakstjäran.”
  Vet ärligt talat inte om detta stämmer eller inte, men om man tänker att en storrökare av Cannabis kanske suger i sig 3-4 Joints på en dag, medans en cigarett kedjerökare suger i sig kanske 2-3 paket på en dag, så tror jag inte det är cannabisrökaren som får canser först.
  Sen tycker jag du kan läsa igenom detta :)
  http://www.collective-evolution.com/2013/08/23/20-medical-studies-that-prove-cannabis-can-cure-cancer/

  Angående dina länkar så visst, står som du säger där, men jag kan också länka saker
  http://www.cannabispartiet.se/

  Har du ens läst på någon annan stans än det regeringen vill att du ska läsa?
  Tycker du iaf ska läsa det, och ta inte åt dig av alla haters, vi som seriöst jobbar för en legalisering av cannabis hatar dom troligen mer än vad dom som blir utsatta gör, då dom fullständigt motarbetar det dom tror dom jobbar för.
  Ha nu en trevlig kväll.

  MVH Viktor

 4. anna2 skriver:

  Hahahhahahaha. Försöker du verkligen lägga dig i det här? För att stötta din polare? Pinsamt. Ni vet, Vi vet, alla vet, att vår information vi har skrivit på ” Sofias” blogg är sanna. Bara för att din morsa jobbar på behandlingshem så har hon rätt? Jo tjena, Bara för att man är kock kanske man inte kan göra köttbullar. Patetsikt.

 5. close that door skriver:

  Men kära du lilla söta kanin. Är det inte farligt med alkohol också? Tycker du att cannabis är farligare än alkohol? Vill bara ha ett svar. Ja eller Nej!

 6. Tommy skriver:

  ” Jag behöver inte kunna allt om Cannbis för att ha en åsikt om det” Men då kan du ju lika gärna va tyst om det? Om man har en åsikt om det brukar man inte skrika ut det.
  ”Elin gustafsson är så jävla oinformerad och rutten.” Det är min åsikt, ska det betyda att jag måste skrika ut den? Nej. Lärde du dig inte de i skolan? ” Man kan tänka det, utan att säga/skriva det”. Om du tycker du någon är ful, säger du personligt till dem dÅ? För det är din åsikt? Lmfao.
  Man kan inte skriva ut falsk information på sin blogg och INTE tro att folk reagerar.

 7. Jag tycker att Kalle Kanins inlägg var bra, dock gillar jag inte kommentarerna från de som är otrevliga.
  Angående att cannabis är olagligt så är det just det som vi legaliseringsförespråkare vill ändra på. Vi tycker det är fel att cannabis är förbjudet och vill att det ska bli lagligt. Att någonting är olagligt just nu säger inte så mycket – väldigt mycket som idag är lagligt har en gång i tiden varit olagligt. Till exempel var det en gång i tiden olagligt att vara homosexuell i Sverige.

  Angående det som skrivs om THC så är det en halvsanning. Det stämmer att rester av THC stannar kvar i kroppen i upp till 4-6 veckor (detta är dock maximum, och inträffar bara om du rökt varje dag i flera år. Röker du en enda gång försvinner THCet efter högst 1-2 veckor), men det handlar om spårämnen som inte påverkar hjärnan. THCet som gör dig hög finns inte kvar i hjärnan, utan det handlar om spårämnen som inte ger något rus. Efter högst 12 timmar efter du slutat röka är du 100% nykter och opåverkad. Man går alltså inte runt och är hög i flera veckor ända tills spårämnena lämnar kroppen.

  Angående cancerrisken så finns det alltid en cancerrisk när man andas in någon form av rök. Men tänk på att medans en cigarettrökare kan röka ett paket cigg om dagen så röker de flesta cannabisbrukare bara någon enstaka ”joint” i veckan, vilket kan jämföras med att röka någon enstaka cigarett. Även en storrökare som röker 2-3 joints om dagen får ändå i sig mycket mindre rök i lungorna än en heltidsrökare.

  Hormonbalansen kan påverkas, men den påverkas bara pytte pytte pyttelite, så extremt lite att det i praktiken inte går att märka någon skillnad.

  Sist men inte minst handlar alla effekterna om långvarigt cannabismissbruk. Det handlar alltså om effekter som uppstår om man röker jättemycket under jättelång tid. Det finns inget bevis för att människor som bara röker någon gång ibland påverkas negativt överhuvudtaget.

  1. Tack för ett sjukt bra svar! Känns så skönt att det fortfarande finns människor som kan diskutera utan att komma med personangrepp! Även om jag inte är för cannabis så uppskattar jag informationen. Tack :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s